Во детската соба

  • Сцена: Детска
  • Премиера: 19.4.2022
  • Возраст: 7+
{JEVK2EMBED}

Режија: Милена Миланова
Драматург : Милена Миланова

Дали некогаш сте слушнале за крено-носачи на спомени? Денес ќе запознаете четворица чудни специјалисти вработени во компанијата „Kрени-носи“. Тие ја имаат способноста да раскажуваат спомени, скриени во кутии. Нивното мото е „Крени-носи, секогаш подготвени да помогнеме“. Денес тие имаат задача да ги пренесат кутиите од детската соба на едно мало дете-Саша.

Сепак, кутиите не се обични, туку волшебни, магични. Во секоја од нив се крие по една приказна, еден детски спомен за пријателството.

Со помош на мачката Ѕвездана, со песни, кукли и бои, нашите храбри крено-носачи ќе ни ја раскажат приказната за детството на малиот Саша. За неговата средба со малото глувче, со големата риба, за подароците, за патувањата со родителите, за соништата, мечтите, борбите и пријателствата на малиот Саша. „Во детската соба“ е претстава за едно дете кое учи да се поврзува и да другарува со останатите.

Режисер
Милена Миланова

Драматург:

Милена Миланова

Сценографија и костим:

Марина Червенкова

Дизајн и изработка на кукли:

Марина Червенкова

Концепт за сценографија:

Милена Миланова, Марина Червенкова и Огњана Серафимова

Специјални системи и механизми:

Мартин Манев

Голема благодарност на Златко Митрески

FaLang translation system by Faboba

Месечен репертоар

Мај 2023
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Маркетинг