Пат околу светот

  • Сцена: Детска
  • Времетраење: 75 минути
  • Премиера: 17.12.2014
  • Возраст: 6+
{JEVK2EMBED}

Режија: Бојан Трифуновски
Автор: Бојан Трифуновски според романот ПАТ ОКОЛУ СВЕТОТ ЗА 80 ДЕНА од Жил Верн

Пријателството е најголемиот изум на нашата цивилизација. Љубовта е најмоќната сила на планетата. Ова се најважните пораки од нашата претстава, која ги прикажува нашите херои Паспарту и Филијас Фог во брза и динамична авантура околу светот за 80 дена. Хуморот и музиката се носители на пораките за одговорност, верност и принципиелност во време на распаѓање на моралот, војни и неизмерна алчност. Водени од потребата за подобар свет кој ќе се базира на знаење, храброст и љубов, Паспарту и Филијас Фог се запознаваат со многу култури на речиси сите континенти. Целиот свет како да заборавил колку е убав и раскошен. Секој на секого му е волк. Различностите што не дефинираа како богати култури се исчезнати. Сите се еднакво несреќни, сите се еднакво цинични, сите се еднакво загубени. Но, Паспарту и Филијас со својата етичка и позитивна мисла имаат намера да почнат промена. Сакаат свет во кој ќе бидеме горди на своите достигнувања, во кој добрата идеја ќе биде наградена, во кој децата ќе растат на вистинските принципи на соживот, разбирање, споделување и развој.

Сценографија:

Срѓан Митровиќ, Кирил Василев

Костимографија:

Искра Џокиќ

Музика:

Џијан Емин

Кореографија:

Симона Спировска

FaLang translation system by Faboba

Месечен репертоар

Јули 2024
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Маркетинг