Петар Стојанов

По завршеното средно образование во С.О.У.  Јосиф Јосифовски  Гевгелија , се запишува на Факултетот за драмски уметности - Скопје, отсек Драмски актер во класата на проф. Зоја Бузалковска и асс. Александар Степанулески.

Допломира во 2018 година со претставата „Големото студенило“ (The Big Chill).

Од 2015 до 2019 година, работи на неколку театарски проекти во Македонски Народен Театар „Мајсторот и Маргарита“ режија Иван Поповски, „Mamma Mia“ режија Наташа Поплавска, Драмски Театар „Кристофер Колумбо“ режија Љубиша Георгиевски, Кино Култура „ Белградска трилогија“ режија Нина Николиќ .


 

Работно искуство

Вработен во Театар за деца и младинци - Скопје . 1ви Август, 2019

Претстави со Петар Стојанов

  • Едвард Раце Ножици
FaLang translation system by Faboba

Месечен репертоар

Јануари 2022
П В С Ч П С Н
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Маркетинг