Могли

  • Сцена: Детска
  • Времетраење: 55 минути
  • Премиера: 15.07.2014
  • Возраст: 5+
{JEVK2EMBED}

Режија: Боњо Лунгов
Автор: Маја Енчева и Боњо Лунгов

Една од најинтересните и најнеобичните приказни е таа за човечкото дете Могли – исчувано од волците.

 

Израснато во дивиот свет на џунглата, тој го запознава вистинското пријателство во лицето на мечката Балу, пантерот Багира и водачот на волчјата глутница – Акела. Успева да ги победи лошиот тигар Шир-Кан и подлиот чакал Табаки. Но на крајот се враќа кај лугето. ”Затоа што тој беше човек и тргна по својата човечка трага”.

Претставата ”Могли” на Театар за деца и младинци е интересна како за децата така и за нињните родители. Една вечна приказна за доброто и злото, за пријателството и љубовта.

 

Сценографија:

Хана Шварц

Музика:

Константин Каракостов

Media

FaLang translation system by Faboba

Месечен репертоар

Јуни 2024
П В С Ч П С Н
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Маркетинг