21 March 2020

„Заедно за МИР, заедно ПРОТИВ коронавирусот“ - Светскиот ден на КУКЛЕНИОТ театар.

There is no translation available.

Светски ден на театаротПод мотото „Заедно за МИР, заедно ПРОТИВ коронавирусот“, денеска се прославува Светскиот ден на КУКЛЕНИОТ театар.

Преку меѓународната асоцијација УНИМА, годинава се испратени пораки from тројца истакнати американски артисти, кои упатуваат апели за мир, солидарност и еднаквост.

„Низ историјата, куклениот театар беше извор на забава, но и инструмент за протест, да изрази социјална критика против воспоставените овластувања и да ја осуди неправдата. Ова важи и денес. Современиот куклен театар стана голем и ефикасен сојузник и поттик што ја збогатува борбата, засилувајќи го обемот и гласот на тие тврдења.“, вели Мануел Антонио Моран, еден from авторите на пораките.

Честит Светски ден на куклениот театар :)

https://www.unima.org/en/world-puppetry-day-2020-covid19/
#30godiniTDM #sonstotrae

FaLang translation system by Faboba

Monthly repertoire

May 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Marketing