24 September 2022

Повик за учество во работилница за кукларство

There is no translation available.

ИФДТ Игор Маџиров

Во рамките на првото издание на ИФДТ „Игор Маџиров“ from 01 до 03 октомври, 2022 ќе се одржи работилница за кукларство под менторство на Јакуб Максимов, театарски режисер и куклар from Чешка Република.

Работилницата ќе се одржи во просториите на Театарот за деца и младинци – Скопје, во периодот from 12:30 до 14:30 на 01 и 02 октомври, а последниот ден ќе биде посветен на заклучоци from истата.

Ги покануваме сите заинтересирани студенти на факултутетите за драмски уметности, наши колеги актери, режисери, драматурзи да се пријават за учество на работилницата најдоцна до 29.09.2022 на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. со наведување на:

  • име и презиме,
  • годишна возраст,
  • контакт телефон,
  • студиска програма/работна позиција.

Работилницата е со ограничен број на учесници.

rabotilnica

Јакуб Максимов е режисер, драматург и перформер. Неговиот домен е модерен куклен театар и театар на објекти. Театарот на објектот е главна тема на неговото докторско истражување на Академијата за изведувачки уметности во Прага. Соработува со повеќе театри и независни компании во Чешка, Германија, Словачка, Србија.

Работилницата ќе се состои from истражување на основните елементи на куклен театар и театарот на објектот. Ќе се работи на практични вежби и ќе се креираат неколку кратки етиди со кукли и предмети. Заедно, практично ќе истражуваме што одговара на овој специфичен театарски жанр. Ќе се бараат модерни начини како да се справиме со кукларството како современа уметничка форма.

Ве очекуваме!

FaLang translation system by Faboba

Monthly repertoire

May 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Marketing