Марија Ѓорѓијовска

Родена во Скопје. Во 2009та година дипломира при НАТФИЗ – Крсто Сарафов, актерство за куклен театар, Р. Бугарија, во класата на проф. Боњо Лунгов, доц. Маја Енчева и д-р. Константин Каракостов.

Дипломски претстави: Приказно оро, Железното момче, Мрзливата пчела и Балкански приказни.

По завршувањето на високото образование професионално е ангажирана во Театар за деца и младинци – Скопје, Р. Македонија.

 

Во Театарот за деца и младинци учествува во следните претстави:

 • Сон на летната ноќ
 • Бескрајни соништа
 • Алиса во земјата на чудата
 • Рекламна Бајка
 • Девојчето со кибритчиња (замена)
 • Лакомата меца (замена)
 • Волшебната флејта (замена)
 • Волшебникот од Оз
 • Македонска приказна (замена)
 • Цветната улица
 • Пипи Долгиот Чорап
 • Могли, Животинска фарма
 • Петар Пан
 • Грдото пајче
 • Мачорот во чизми
 • Црвенкапа (замена)

Од 2009 година е асистент на м-р Магдалена Ризова – Черних при детско драмско студио.

Други актерски ангажмани: Македонски народни приказни, други тв серии, синхронизација и др.

Претстави со Марија Ѓорѓијовска

 • ТОБИ
 • Мачорот во чизми
 • Пепелашка
 • Петар Пан
 • Животинска фарма
 • Могли
 • Пипи долгиот чорап
 • Грдото пајче
 • Цветната улица
 • Волшебникот од Оз
 • Црвенкапа
 • Алиса во Земјата на чудата
 • Рекламна бајка
 • Бескрајни соништа
 • Малата сирена
 • Волшебната флејта

Месечен репертоар

Јули 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Маркетинг