8 Јули 2019

Ана Левајковиќ Бошков се закити со награда за најдобра женска улога

По уште една успешно завршена сезона, Театарот за деца и младинци  вчера вечер  со претставата „Волшебната флејта“ зема учество на овогодинешното издание на  фестивалот „Македонско културно лето“ 2019 во Пустец, р. Албанија.

На самата завршна вечер нашата драга колешка и актер Ана Левајковиќ Бошков се закити со награда за најдобра женска улога. Ана Левајковиќ Бошков е добро позната на нашата публика како одличен актер на која успесите како и наградите не и се непознати.

  volshebnata pustec 2019 3

Актерската постава на оваа претстава ја сочинуваат актерите:
Ана Левајковиќ Бошков, Драган Довлев, Предраг Павловски, Изабела Новотни, Винета Дамческа Мојаноска, Мики Анчевски, Марија Ѓорѓијовска

volshebnata pustec 2019 1 volshebnata pustec 2019 2

 

Прес клипингот од известувањата за ова признаение можете да ги погледнете тука

Месечен репертоар

Август 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Маркетинг