Грдото пајче

  • Сцена: Детска
  • Времетраење: 55 минути
  • Премиера: 20.12.2012
  • Возраст: 5+
27 Јан 2019 од 12:30 часот

Режија: Дејан Дамјановски
Автор: Ханс Кристијан Андерсен

Уште една лектира за основно образование, овојпат за најмладите. Познатата бајка на Ханс Кристијан Андерсен, во драматизација и режија на Дејан Дамјановски ја лансираше во насловната улога Емра Куртишова, која е дел од младите актерски сили на овој театар. Таа во полн сјај го изигра грдото пајче, а потоа покаже дека може да блесне и во улогата на прекрасен лебед.

Бебето лебед, по грешка испилено во гнездото на една пајка ја запознава суровоста на светот во кој е роден. Поради разликите во изгледот го добива прекарот Грдо Пајче. Не може да ги прифати подбивањата на најблиските и агресијата на останатите и почнува да талка по светот, барајќи го своето јато. Како и секоја бајка и оваа има наравоучение и среќен крај. Грдото пајче на крај сепак ќе се претвори во прекрасен лебед.

Драматизација:

Дејан Дамјановски

Сценографија:

Кирил Василев

Костимографија:

Елена Дончева

Музика:

Љупчо Мирковски

Кореографија:

Сања Шутевска

Месечен репертоар

Јануари 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Маркетинг