Катарина Илиевска Силјановска

Родена на 29.01.1975 година во Скопје. По завршеното средно образование се запишува на Факултет за драмски уметности отсек: драмски актер во класата на професор Владимир Милчин и асс. Сузана Киранџиска.

Дипломира во 1997 година со претставата „Ладало“ од Јукио Мишима.

 

Работно искуство

Вработена во Театар за деца и младинци во Скопје 1999 -

Позначајни претстави во матичниот театар

 • Македонска приказна
 • Сон на летната ноќ
 • Бескрајни соништа
 • Убавицата и ѕверот
 • Црвенкапа
 • Малата сирена
 • Девојчето со кибритчиња
 • Пепелашка
 • Животинска фарма
 • Лакомата меца
 • Дванаесетте месеци
 • Петар Пан
 • ...и многу други.

Улоги на филм

Прашина, режија Милчо Манчевски

Сенки, режија Милчо Манчевски

Превртено, режија Игор Иванов Изи

Големата вода, режија Игор Трајков

До балчак, режија Столе Попов

Исцелител, режија Ѓорче Ставрески

 

Учество во неколку ТВ серии, ТВ и радио реклами, надсинхронизации и водителка на културни настани.

Претстави со Катарина Илиевска Силјановска

 • ТОБИ
 • Пепелашка
 • Петар Пан
 • Животинска фарма
 • Пат околу светот
 • Бајка за Царот Нај
 • Црвенкапа
 • Алиса во Земјата на чудата
 • Малата сирена
 • Девојчето со кибритчињата
 • Убавицата и ѕверот
 • Дванаесетте месеци
 • Лакомата меца
 • Македонска приказна

Месечен репертоар

Септември 2019
П В С Ч П С Н
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Октомври 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Маркетинг