Театар за деца и младинци
Menu

ТДМ на Меѓународен фестивал на театари за деца Бања Лука

Н.У. Театар за деца и младинци од 16 ти до 19 ти Октомври 2017та со претставата „Мачорот во чизми” во режија на Игор Ивковиќ, ќе земе учество на „XVI Меѓународниот фестивал за детски театри Бања Лука – Република Српска”.

Фестивалот има натпреварувачки каратер a претставите ги оценува меѓународно стручно жири чии претседател е Николај Наумов, директор на Aкадемијата за кукли од Санкт Петерсбург.

Објава во медиумите:

Tekovni proekti

  • Мачорот во чизми
  • Снежната кралица
  • Сидарта